ESKİŞEHİR’İN KURTULUŞU ZAFERE GİDEN YOLU ARALAMIŞTIR

Emirdağlılar Vakfı Başkanı Hasan Murat Kahya, Eskişehir’in kurtuluşu ile ilgili verdiği mesajda: “Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla başlayan ve bir ulusun kendi kaderini kendisinin tayin etme mücadelesinin, büyük bir azim ve kararlılıkla kurtuluşa kadar devam ettiğini” belirtti. Eskişehir’in işgal güçlerine karşı sürdürülen mücadelenin en hareketli günlerine tanıklık ettiğini kaydeden Emirdağlılar Vakfı Başkanı Hasan Murat Kahya, mesajını şöyle sürdürdü:

“Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu, Büyük Taarruz ile başlayan ve zafere giden yolu da aralamıştır. 2 Eylül Kurtuluş Günü, Eskişehirli hemşerilerime ve ulusumuza kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilik mertebesine erişmiş olanları saygıyla anıyorum.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Eskişehir halkı; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Milli Kuvvetlere maddi, manevi yardımda bulunarak, savaşa katılıp ve üstün kahramanlıklar göstermiştir.  Eskişehirlilerin vatan topraklarının işgali karşısında şanlı bir direniş gösterdiğini kaydeden Kahya:“Hemşehrilerimin bu onurlu gününü kutluyorum. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Kahramanca yurdunu savunarak Hak'ka yürüyen kıymetli şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerinin mirasına sahip çıkacak, birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Bu anlamlı günde, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Eskişehirli hemşehrilerimizi, bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum'' dedi.