8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Emirdağlılar Vakfı Kadın Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Emirdağlılar Vakfı kadın kurulu, kadınlar günü dolayısıyla Ziyapaşa caddesindeki yeni vakıf hizme binasında birçok kadın misafirlerine kapılarını açarak Emirdağlı kadınların el emeği yaptığı ikramlarıyla kadınlar gününü kutladı. Emirdağlılar Vakfı kadınl kurulu yöneticileri vakfı ziyaret eden bütün bayanlara karanfil dağıttılar.

Emirdağlılar Vakfı Kadın Kurulu Başkanı Av. Aslıcan ÖZGÜR İLELİ kadınlarla yaptığı konuşmada:” Dünya Kadınlar Gününün geçmişten günümüze nasıl geldiğini anlattı. Av. Aslıcan Özgür İLELİ Dünya Kadınlar gününün, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1857 yılında grev yapan 120 kadın işçinin can vermesi sonucu ortaya çıktığını, Tüm dünyada tepki oluşturan bu olay sonrası kadın haklarının savunulmasının çok önemli etki yarattığını, Emekçi kadınlar günü olarak da kutlanan bu özel günün Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandığını 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda ise daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandığını belirterek kadın haklarının anlam ve öneminin kavranması açısından 8 Mart dünya kadınlar gününün tüm dünyadaki kadınlar için çok önemli olduğunu vurguladı.” Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek dileyerek ,bütün kadınların, kadınlar gününü kutladı. Kadınlar gününün sadece 8 martla sınırlı olmadığını kadınların her gün değerli olduğunu vurguladı. Devamında ise Emirdağlılar vakfının da her zaman kadınları odak noktasına aldığını vakıf içerisinde yapılan birçok etkinlikte kadınların çok büyük rol oynadığını belirterek vakıf binasında ayrı bir bolum olarak kurulan kadın kurulu bölümünü bütün kadınların diledikleri her gün ziyaret edebileceğini her anlamda vakfın kadınlara destek çıkacağını belirtti.