Emirdağlılar Vakfı ilk defa Emirdağlılar Derneği olarak 1987 yılında Muammer Başer (merhum), Cemal Koyuncu, Necdet Çelik, Yılmaz Karaca, Mehmet Barlas, Hilal Sağlam, Ekrem Koca, Erol Sezer ve Özcan Özgür tarafından kurulmuştur.

1987 - 1989 yılları arasında Mehmet Okutan(merhum), Özcan Özgür, Yılmaz Karaca, Ceylan Yentür, Ata Yürük, Mehmet Barlas, Nevzat Altınel, Hakkı Öztekin, Vedat Kahya (merhum) görev almıştır.

1989 - 1991 yılları arasında Prf.Dr. Esat Erenoğlu (merhum), Sebahat Halaç, Yılmaz Karaca, Atilla Biçer, Ata Yürük, Hakkı Öztekin, Battal Coşkun, Ersin Sönmezer, ve Uğur Mutlu görev almıştır.

1991 - 1993 yılları arasında ise Ata Erenoğlu (merhum), Yılmaz Karaca, Nail Keskintaş, Hakkı Öztekin, Nevzat Altınel, Ata Yürük, Uğur Mutlu, Ersin Sönmezer, Ceylan Çiçek yönetim kurulunda çalışmışlardır.

Emirdağlılar Derneğinin son yönetim kurulu ise; Yılmaz Karaca, Bilen Özel, Yılmaz Türkmen, Atilla Biçer, Ersin Sönmezer, Metin Karaca, Prf. Dr. Abdülkadir Koçak, Uğur Mutlu ve Hulusi Ayrancı 1997 yılına kadar görev yaptıktan sonra 1997 yılında Emirdağlılar Sosyal Dayanışma Kültür ve Eğitim Vakfı'na dönüşmüştür.

Vakfın kurucu üyeleri Sabahattin Sarı, Emel Mutlu Dokuzlar, Elif Bağcı, Reşat Bağcı, Fikret Akın, Prf. Dr. Necdet Sağlam, Yüksel Yüksel, Ali Çıraklı, Osman Özgüler, Kadir Poyraz, Gülendam Atar, İhsan Avcı ve Musa Erdağ' dır.

İlk genel kurulda oluşan yönetim kurulunda ise; Sefa Halaç başkanlığında Kadir Poyraz, Reşat Bağcı, Sebahattin Sarı, İhsan Avcı, Necdet Sağlam, Ahmet Sezer, Gülendam Atar, Osman Özgürlü, Yüksel Yüksel, Bilen Özel, Ali Çıraklı ve Muharrem Kubat görev almışlardır.

01 Mart 1998 yılında yapılan genek kurulda Sefa Halaç, Özcan Özgür, Sebahattin Sarı, Fikret Akın, Reşat Bağcı, İhsan Avcı, Ali Çıraklı, Gülendam Atar, Osman Özgürlü, Mehmet Öztekin, Ahmet Karaca, Nevzat Altınel ve Akif Sever 1999 yılına kadar görev almışlardır.

1999 - 2001 yılları arasında Sebahattin Sarı başkanlığında Ali Çıraklı, Gülendam Atar, Tekin Ünal, Mehmet Teke, Tekin Ay, Şaban Bıyık, Sultan Uyar, İzzet Köksal, Gürler Koçak, Osman Özgürlü, İhsan Avcı, ve Necmi Ünver den oluşan yönetim kurulu görev almıştır.

2001 yılında yapılan olağan kongre sonucunda Özcan Özgür başkanlığında; İhsan Avcı, Reşat Bağcı, Erdinç Keskiner, Fikret Akın, Ali Çıraklı, İsmet Güler, Yılmaz Ünver, Mehmet Öztekin, İskender Aktaş, Tahir Üsküdar, Orhan Özkır, İzzet Aslan, Hasan Sezer' den oluşan yönetim kuruludan ayrılan arkadaşların yerine 2003 yılında Suat Er, Ceylan Keskin, Hakan Aksoy, Murat Karacasu, İstemihan Çelik görev yapmışlardır.

25 Eylül 2005 yılında yapılan olağanüstü kongrede Dr. Orhan Özkır' ın başkanlığında Ceylan Keskin, Suat Er, Murat Kahya, Ömer İyigün, Murat Karacasu, İskender Aktaş, Ali Çıraklı, İzzet Aslan, Yusuf Tantış, Mesut Dönmez, Cemal Çekiç, Tayfun Çıldır'dan oluşan yönetim kurulu görev almıştır. Bu yönetim kurulundan olağan ve olağanüstü kongrelerde ayrılan arkadaşların yerlerine Özden Yüksel, Mehmet Urfalı, Ünal Kutlu, Ceylan Sezer, Seydi Tiftik ve Ertuğrul Altınel görev almışlardır.

24 Mart 2013 tarihinde yapılan seçimli olağan genel kurulda Dr Orhan Özkır başkanlığında, Suat Er, Ramazan Güneş, Seydi Tiftik, Yücel Yenilmez, Yusuf Tantış, Harun Alcı, Cemal Çekiç, Ceylan Sezer, H. Yaşar Akın, Lütfi Acet, Osman Böcük, Ümit Karaca'dan oluşan yönetim kurulu görev almıştır.  Denetleme kuruluna Başkan Sait Çıldır, üye Ayhan Denizli, üye İbrahim Ulusoy seçilmiştir.

27 Mart 2016 tarihinde yapılan seçimli olağan genel kurulda H. Murat KAHYA başkanlığında, Ayhan Türkseven, Bilen Özel, Mesut Acet, Habib Umutoğlu, Hulusi Ayrancı, Serkan Er, Necdet Sağlam, İzzet Aslan, Lütfi Acet, Mustafa Karakuş, Sibel Erenoğlu, Murat Kökten'den oluşan yönetim kurulu görev almıştur.

Denetleme Kuruluna Hüseyin Şahbaz, Orbay Divrikli, Mehmet Karatay seçilmiştir.