Emirdağ folkloru ve kültürünün en önemli isimlerinden Türkülerin Babası HALİS ERENOĞLU vefat etmiştir.

Geçen yıl bu zamanlarda, Emirdağlılar Vakfınca hazırlanan "Kendini Türkülerle Anlatan Şehir Emirdağ" belgeselinin gösteriminden sonraki Emirdağ Türküleri Gecesinde, pek çok Emirdağ türküsünün yakıcısı ve kaynak kişisi olan, en çok ta Zalım Poyraz türküsü ile tanınan Halis Erenoğlu'na vakfımız tarafından Emirdağ Türkülerinin Babası ödülü verilmişti. Eskişehir Milletvekilleri Okan Cemal Yüksel ve Utku Çakırözer'in de katıldığı programda, sanatçımız ödülünü Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in elinden almıştı.

Bugün ebediye uğurladığımız sanatçımızın cenazesi, 5 Mart 2018 Pazartesi öğleyin Emirdağ Çarşı Camiinden kaldırılacaktır.

Vakıf olarak, cenazeye katılmak isteyenler için, 5 Mart Pazartesi günü, Saat 10.30'da, Eskişehir Atatürk Lisesi yanından, Emirdağ'a otobüs kaldırılacaktır.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.