Eskişehir’de ki Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya ve yönetim kurulu üyeleri, Emirdağlı oda başkanları ve dernek başkanları ile bir araya geldi.

Toplantıda, Eskişehir'deki 'Emirdağlılar Vakfı' çatısı altında birleşmesi ile ilgili fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılanlar 'Emirdağlılar Vakfı’ çatısı altında birleşilmesi ile ilgili birliktelik kararı aldı. Eskişehir'deki Emirdağlılar Vakfı Başkan Hasan Murat Kahya, toplantının ikinci ayağının, yurt dışındaki Emirdağlılar ile ilgili olacağını kaydetti.
Emirdağlıların daha güçlü bir konuma geleceğini ifade eden Kahya, “Emirdağlıların, ‘Emirdağlılar Vakfı’ çatısı altında toplanması ve birliktelik oluşturulması için, Emirdağlı Oda Başkanları ve Emirdağlı Dernek yöneticileri ile birlikte Eskişehir'de toplandık ve karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk. Toplantıya katılanların hepsi fikirlerini ve görüşlerini söylediler. Toplantı sonucunda oy birliği ile 'birliktelik' ve 'birleşme' kararı çıktı. Eskişehir'de Emirdağlı dernekler ile Emirdağlılar Vakfı çatısı altında birleşiyoruz. Eskişehir'de Emirdağlılar olarak bir güç oluşturacağız ve güçlü olacağız. Vakıf çatısı altında önümüzdeki günlerde Vakfın Şubelerini oluşturacağız. Bugüne kadar Eskişehir'de Emirdağlıların birleşemediğini, Eskişehir'de Emirdağlıları Vakfı çatısı altında birleştiriyoruz. Vakfımızın Eskişehir'de arsası var. Bu arsaya, her türlü etkinliğin yapılabileceği Emirdağlılar Vakfının binasını, ilerleyen günlerde yaptıracağız ve şu anda proje aşamasında. Eskişehir'de Emirdağlılar ile birliktelik ruhunu hayata geçirdik. Şimdiden sonra Eskişehir'de Emirdağlılar olarak güçlü olacağız ve sesimizi Eskişehir'de güçlü olarak duyuracağız. Her ay periyodik olarak Emirdağlılarla birlikte bu toplantılarımızı Eskişehir'de sürdüreceğiz'' dedi.
Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er' de toplantı da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bir Emirdağlı olarak 40 yıldır Eskişehir'de ikamet etmekteyim ve son 15 yıldır Emirdağlılar Vakfı'nın yönetim kurulunda görev yapmaktayım. Eskişehir'de Emirdağlıların 'birlik ve beraberliği' için her türlü fedakarlığa razıyım ve her türlü fedakarlığı yapacağım. Emirdağlıların Eskişehir'de Vakıf Çatısı altında toplanması ve bu toplantı da 'birliktelik ve birleşme' kararı alınması, beni son derece memnun etti'."